Monòlegs femenins

De la mà d’aquestes senyores interpreto el personatge i acompanyo el públic en la descoberta d’una època del nostre passat. La documentació històrica i la definició dels trets més significatius de la psicologia del personatge són tan laborioses com apassionants.

Les cinc primeres pertanyen a segles anteriors mentre que la darrera és algú ben actual.

+Antonia Minor .

L’any 2014 durant el Festival Tàrraco Viva vaig posar-me a la pell de la neboda de l’emperador August, una dona que, un cop morta Lívia, la dona del seu oncle, tingué un paper molt destacat a Roma.

+Reina Margarida de Prades.

L’any 2015 vaig preparar aquest personatge que s’estrenà a Prades. L’espectacle s’ha repetit alguns estius a la vila vermella i el personatge i la donzella que l’acompanya (Paloma Vicente) i que interpreta música de l’època amb la viola de gamba, han viatjat a llocs importants per a la reina: Santes Creus, Falset,… i voldrien continuar retrobant espais significatius de la seva història, que també és la de tots nosaltres.

+ Mary Read .

Al segle XVIII hi hagué força homes pirates, però també dones que, sota una aparença masculina, visqueren aventures i cercaren, entre mars i oceans, poder viure les seves il·lusions.  Des del 2019 ha canviat el mar per terra ferma.

No us enganyeu amb la seva aparença actual: Mary Read no té por de res ni de ningú i val més no fer-la enfadar. Té el cor endurit i salat alhora.

+ Senyora de Castellarnau .

L’ànima de l’Arxiu del Port de Tarragona, la Coia Escoda, m’encarregà un projecte per donar a conèixer l’arxiu que dirigeix a les famílies de la ciutat. Des del 2018 un personatge, vingut del passat, acompanya els visitants per un recorregut ple de descobertes i alguns secrets. En acabar la visita, les famílies que ho desitgen poden participar en dos tallers que els permetran de reflexionar, junts, sobre l’ordre (obsessió de la distingida dama) en dos aspectes importants per als infants: l’espai que més habiten i el nucli familiar.

Maria Antònia és tot un personatge, distingit i entranyable que està encantada de poder venir, de tant en tant, a l’època actual i compartir amb la gent del segle XXI la tasca dels professionals d’aquest arxiu i coneixements i records del seu temps.

Durant les setmanes de confinament la Senyora Castellarnau va adreçar-se a les famílies que durant aquests anys han visitat les instal·lacions de l’Arxiu del Port de Tarragona i n’han descobert els seus secrets.

+La Mari.

És netejadora de l’Ajuntament i tot just li tocà de treballar a l’auditori el dia que les Llars d’infants de la ciutat de Tarragona celebraren el final de curs del Programa Picantarols 2019. Ella no podia deixar de fer la seva feina però el seu cap, regidor municipal,  li donà permís per fer “el que pogués” entre cançó i cançó. Amb aquest personatge (probablement el més apallassat i esbojarrat que he interpretat mai) vaig voler fer un petit homenatge a les dones de fer net que treballen als llocs públics (escoles, teatres, museus…) gràcies a les quals ho trobem tot la mar de net quan hi anem a treballar o a gaudir-ne.

ANTÒNIA MINOR

Vestuari:Viki Tomàs 699281476

Perruqueria: Judith – Av. Catalunya, 28 Tgna 977224175

Corona: Joieria Personal Carrer Major, 36 Tgna 977230010

REINA MARGARIDA DE PRADES

Vestuari: Viki Tomàs 699281476

Perruqueria: Lírios – Bloc Costa Rica (Sp i Sp Tgna) Tels.977201061 i 636674805

MARY READ

Vestuari: Viki Tomàs 699281476

SENYORA DE CASTELLARNAU

Vestuari: Viki Tomàs 699281476

Perruqueria: Lírios – Bloc Costa Rica (Sp i Sp Tgna) Tels.977201061 i 636674805